nieuws

Expositie Marianne Boudesteijn

Marianne Boudesteijn (1981) schildert abstracties in aquarel.
Ze is geboren in Zwijndrecht en woont momenteel in de binnenstad van Gorinchem.
Marianne studeerde modevormgeving aan de kunstacademie in Rotterdam.
Na haar afstuderen schoof ze van de mode meer in de richting van de schilderkunst.

Sinds haar middelbare schooltijd schetst ze graag en experimenteerde met allerlei teken en schildermaterialen. Vooral het werken met waterverf wekte haar interesse.
Ze haalt haar inspiratie uit de natuur; de rivierkreeftjes bij haar achter in de sloot en de libellen die de kat zo nu en dan vangt.
Op het moment onderzoekt ze de bloei van de amaryllis.
De sobere kleuren en de grilligheid van deze bloem laat ze terug komen in haar abstracties.

Marianne is gefascineerd door het droogproces van haar aquarellen.
Dit proces verloopt telkens anders en is moeilijk te voorspellen.
Je ziet kleuren in haar aquarellen vervagen, in elkaar overlopen, of oplichten.
Er verschijnen rimpelingen op het papier naast delen die sereen wit blijven.
In atelier 2vier8 is aanstaande zondag 10 maart de opening van haar werk.
De kunstenares is zelf ook aanwezig om haar werk toe te lichten.

marianneboudesteijn.nl

9 december 2018

Op de valreep is het me gelukt om voor de aankomende culturele zondag twee muzikanten te regelen die zorgen voor wat extra muzikale sfeer in atelier 2vier8. Het zou heel mooi zijn als hier ook nog wat extra aandacht aan gegeven kan worden dmv een reminder, nieuwsbrief of up-date.

”Het begon voor de klas: De Route Nostalgique! Mooie nummers door Clochard & Conciërge; de docent Frans en de conciërge. De mooiste nummers, die iedereen kent! Santé!’’ Ben je nieuwsgierig op Facebook kun je meer informatie vinden over Clochard & Conciërge.

17 november 2018

LANDELIJK ATELIERWEEKEND!

17 en 18 NOVEMBER in de KRUISSTRAAT

Aan de Kruisstraat nummer 4 en 6 in Gorinchem doen twee galeries mee aan het Landelijk atelier weekend. Atelier 2vier8 en Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Zij zijn dan ook tijdens dit weekend ‘s middags geopend!

Op nr. 4 bij Galerie de Etage is werk te zien van Anja Kok. Zij zal een verzameling schilderijen laten zijn uit verschillende periodes. Speciaal voor de open atelierdagen zijn de prijzen aangepast. Er zal kleiner werk te zien zijn met transfertechnieken in combinatie met schilderen en ook groter werk. Sommige werken ogen heel complex maar zijn bij nader inzien toch uitgebalanceerd. Er zijn mensen te zien die zelden een gesprek aangaan.

De schilderijen van Anja Kok geven alledaagse situaties weer vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Alles zal te zien zijn onder de naam Atelier Anja Kok omdat er geen mooie expositie wordt gemaakt maar alles uit de verschillende periodes wordt neergezet. De kunstenares is beide dagen aanwezig om vragen over het werk te beantwoorden.

Bij Atelier 2vier8 is er tijdens het landelijke atelierweekend een feestelijke opening. Om 15.30 opent dichteres Hilma Bruinsma met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht officieel de nieuwe expositie.

In Atelier 2vier8 hebben een aantal plaatselijke keramiek kunstenaars een uitnodiging gekregen om werk te maken met het thema herfst. Truus Beumken heeft kettingen ontworpen waarvan sommige met een heel strakke vormgeving. Soms verwijst de kleur van de kettingen naar het thema, andere keren een duidelijk figuratief bladmotief. Speciaal voor deze opening heeft zij ook nog een aantal schalen pitfire gestookt. Margreet Alting heeft o.a. prachtige schalen raku gestookt met mooie groene en rode kleurnuances erin. Ook heeft zij een robuuste vaas gemaakt waarin dezelfde kleuren terugkomen. Mirjam Büsscher maakt mooie fragiele kommetjes met een rafelrandje, elk kommetje heeft net een andere koele tint gekregen. De galeriehoudster, Janneke van der Knaap, heeft een serie kommen en schalen met het thema “herfststorm” gemaakt. Op haar wandelingen over de stadswallen van Gorinchem neemt zij natuurlijke materialen mee, zoals gevallen takjes en blaadjes. Deze gebruikt zij als inspiratiebron. In de kommen zie je elementen daarvan terug. Daarnaast is zij verliefd op berglandschappen, rotsformaties en grote keien. Het klimgebied waar zij minimaal 6 keer per jaar komt ligt in het Forêt de Fontainebleau. Deze passie zie je terug in haar collages bestaande uit mixed media, illustraties, houtsculptures en keramiek. Janneke van der Knaap heeft voor deze expositie een aantal collages en illustraties gemaakt waarin geabstraheerde rotsen tussen het ritme van de boomstammen in het bos liggen.

Ben je in de stad op zaterdag 17 of zondag 18 november loop dan even binnen bij beide Galeries en laat je verrassen!

Atelier 2vier8 – Kruisstraat 6 – Gorinchem

Galerie de Etage – Kruisstraat 4 – Gorinchem

14 april 2018

Op zaterdag 14 april is atelier 2vier8 officieel geopend.

Loop gerust binnen en kijk vrijblijvend rond