media

 

Bericht in ” De stad Gorinchem”

Atelier2vier8 op feestelijke wijze geopend

 

17-04-2018, 14:24 | Lezersnieuws | Jose

 

Afgelopen zaterdag is Atelier2vier8, Kruisstraat 6 in Gorinchem, feestelijk geopend. Het is een atelier én galerie. Janneke van der Knaap heeft het aangedurfd om haar droom te verwezenlijken. Zij werkt al ruim 20 jaar op het Fortes Lyceum als docent Beeldende Vorming maar gaat nu ook zelf weer werk maken en verkopen. Zij gebruikt verschillende materialen om  haar thema’s rots en berglandschappen uit te beelden. Janneke klimt en wandelt graag in de bergen. Zo zie je in haar tekeningen verwijzingen naar de rotsblokken die in het Forêt de Fontainebleau liggen en in haar keramiek zijn er pieken van toppen die verwijzen naar de Dolomieten.

 

Jack van Mildert hield een toepasselijke openingstoespraak waarin hij uitlegde dat de route die Janneke genomen heeft vergelijkbaar is met hoe je je in de bergen beweegt, met pieken en dalen. Hij had een mooie metamorfose: “De nieuwe vergezichten die zij heeft, transformeert zij in een stroom van hout, klei en papier. Het is heerlijk om te zien dat de sneeuw van de top zichzelf een weg vindt als heldere stroompjes smeltwater. Het hek is van de dam”

De huisstijl is laagdrempelig en gezellig. Janneke hoopt op deze manier dat mensen even binnenlopen om rond te neuzen en wellicht iets kopen. Zaterdags is zij open van 12.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 12.00 tot 16.00 uur, maar vaak ook tussendoor.

Atelier2vier8 is naast atelier en galerie ook te huur als inspirerende vergaderruimte voor kleine groepen tot en met acht personen. Voor meer info of om eventueel een afspraak te maken www.atelier2vier8.nl  of atelier2vier8@gmail.com